Voeding Stress Coaching Massage Huisregels Even voorstellen Home Tarieven Contact

Voeding

In onze samenleving van overvloed kan het moeilijk zijn om ons gewicht te beheersen. Overgewicht ontstaat als er meer calorieën worden ingenomen dan verbruikt. Ook bepaalde eet- en leefgewoontes, tradities, stress en onverwerkte emoties kunnen hierop van invloed zijn. Overgewicht kan voor lichamelijk en geestelijk ongemak zorgen en verhoogt de risico’s op onder andere hart- en vaatziekten, suikerziekte en een verhoogd cholesterolgehalte. Daarnaast kan het ook depressie en lage zelfwaardering tot gevolg hebben.


Heeft u genoeg van alle noodsprongen die het lichaam telkens in staat van crisis brengen?


Als gediplomeerd gewichtconsulent mag ik gezonde mensen met gewichtsproblemen adviseren. Om voldoende en volwaardige voeding binnen te krijgen worden de richtlijnen van het Voedingscentrum gehanteerd. Aan de hand van deze richtlijnen wordt vervolgens een persoonlijk voedingsadvies samengesteld. Het is goed om te weten dat - ondanks het grote aanbod van diëten en afslankproducten door de jaren heen - deze eerlijke en duurzame methode recht overeind blijft staan. Het lichaam laat zich nou eenmaal niet foppen!


Bij de behandeling van overgewicht wordt zoveel mogelijk gestreefd naar een realistische en doelmatige balans tussen energie-inname, lichaamsbeweging en gedragsverandering. Op deze manier worden alle aspecten aangepakt om tot een blijvend gezonde levensstijl te komen. Er wordt weer een solide basis gevormd en geen afhankelijkheid gecreëerd van afslankproducten, supplementen en dergelijke. Deze lange termijnoplossing zorgt ervoor dat eetbuien zullen afnemen en het jojo-effect verdwijnt. Omdat alle resultaten op eigen kracht worden behaald zullen ook de zelfwaardering en het zelfvertrouwen toenemen. Dat betekent winst op alle fronten!


"Let your food be your medicine and let your medicine be your food" (Hippocrates)
Zorgverzekeraars


Mediterina is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Consulten aan een BGN gewichtsconsulent worden door een groot aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Raadpleeg uw polisvoorwaarden en/of zorgverzekeraar voor de juiste informatie.

Home Copyright © 2013 Mediterina | All rights reserved
Home Even voorstellen Voeding Stress Coaching Massage Tarieven Huisregels Contact Recensies